Er Bordeaux dogge hunden for meg?

Det finnes utrolig mange vakre hunderaser, men likevel er det ikke slik at alle hunder passer enhver familie og livsstil. Kanskje du har vurdert å skaffe deg en selskaps- og familiehund, og i den sammenhengen falt inn på Bordeaux dogge, og kanskje forelsket deg i det vakre blikket? Flere mener faktisk at Bordeaux dogge er Norges peneste hund, men utseendet er jo ikke alt. Så da blir spørsmålet, passer egentlig Bordeaux dogge for deg?

Bordeaux dogge er en rolig og avbalansert hund, som på mange måter er lett å ha med å gjøre, da den er veldig snill, i tillegg til å innebære svært lite pelsstell. Hunden har også masse personlighet, og alt dette gjør den til en fantastisk familiehund som fungerer utmerket sosialt både innenfor familien, men også ute blant folk og andre dyr. Rasen blir svært tett knyttet til familien, og liker derfor å være der du er, og som tidligere vakthund fungerer den derfor ypperlig til å vokte både hjemmet og familien, men uten aggressivitet. Med rett oppdragelse og mye sosialisering fra tidlig alder vil hunden altså kunne bli både rolig, lojal og tillitsfull, og dermed den perfekte følgesvenn.

Hundens vakthund-instinkter har også ført til at den ofte bjeffer for å varsle om folk og dyr, hvilket mange kan plages av. Dette er noe som kan være utfordrende å trene bort siden det ligger så instinktivt, men det er mulig å i begrense det med god trening og mye tålmodighet. Rasen er som nevnt tett tilknyttet familien, og passer dermed dårlig dersom hverdagen vil innebære flere timer alene. Bordeaux dogge er heller ingen førstegangshund, og dette kommer frem gjennom at den kan være noe reservert mot fremmede, og har mye egenvilje. Dermed er det ekstra viktig med sosialisering fra en tidlig alder, i tillegg til konsekvent oppdragelse. Du må også huske at Bordeaux dogge er en stor hund med mye muskler. Dette betyr at dersom du har barn, og ønsker at de skal kunne lufte hunden selv, så vil det gå med mye tid til å lære den å ikke trekke.

Alt i alt, dersom du er ute etter en familiehund som ikke krever for mye fysisk aktivitet, og som er tett tilknyttet familien, samtidig som du har mulighet til å ikke la den være alene i mange timer om dagen, og er villig til å investere tiden som trengs for å få en trygg hund, så kan en Bordeaux dogge være den perfekte match for deg.