Hunden, menneskets beste venn?

«Menneskets beste venn», når man hører den frasen vet alle hvilket dyr det er snakk om, enten man er enig i det eller ikke. Hunden. Alltid blir den fremstilt som menneskets følgesvenn, som er med eieren sin gjennom tykt og tynt, og som ville gått i døden for mennesket sitt. Så hva er det som gir hunden denne tittelen, hvorfor er det akkurat hunden som er menneskets beste venn?

Dette er et tema man kan snakke om i timevis, for det er så utrolig mye som gjør at hunden har fortjent denne tittelen. Hunder har blant annet den fantastiske egenskapen at de lever i nuet. De bærer ikke nag, og nyter i stedet å leve her og nå uten en eneste bekymring. De vil aldri holde dine tidligere handlinger mot deg, og dersom det dukker opp en konflikt, blir den løst der og da, og så glemt. Tenk hvor mye bedre verden hadde vært dersom også mennesker evnet å løse konflikter med en gang, for så å bare gå videre.

Det finnes faktisk studier som viser at å leve med en hund er bra for din emosjonelle og fysiske helse. En av de aller viktigste faktorene, er hundens betingelsesløse kjærlighet. Den bryr seg ikke om hvordan du kler deg, hvor mye penger du har eller hvordan du ser ut på håret. Hunden elsker deg uansett, og vil aldri dømme deg uansett hva du gjør. Slik bidrar hunden til din mentale helse, og et økt selvbilde.

Det finnes også andre grunner til hvorfor det er sunt å leve med hund, blant annet hjelper de mot ensomhet. Med en hund i hjemmet føles aldri huset tomt, og du vil alltid bli ønsket velkommen hjem med stor entusiasme, uansett hvordan dagen din har vært. Hunden kan også bidra til å redusere stress, noe svært mange mennesker sliter med, da studier viser at det å være i nærheten av et dyr reduserer stressnivået hos mennesker.

Hunden bidrar også til å forebygge sykdommer. Dersom vi skal få et godt immunforsvar er det nødvendig for immunforsvaret å utsettes for bakterier. Da lærer immunforsvaret seg å gjenkjenne bakteriene, og dermed kan de også fortere bekjempes. Hunder bærer med seg en hel rekke bakterier, i tillegg til andre mikrober. Siden vi lever sammen med hunden blir også vi utsatt for disse bakteriene, og immunforsvaret vil da kunne gjenkjenne dem, og dermed klare å bekjempe dem før vi blir syke.

Hunder er også fantastisk gode på å holde oss i form. Med en hund følger det utrolig mye ansvar, og en del av dette ansvaret er å sørge for at den får gått tur hver eneste dag slik at den får beveget seg, og gjort det den må. Hunden tvinger oss dermed til å være aktive, og dette bidrar til å holde helsen vår vedlike, i tillegg til å minske sjansen for hjerte- og karsykdommer.

Det er altså ikke så rart at det er akkurat hunden som har fått den ærefulle tittelen. Med et hjerte av gull og mer lojal enn oss mennesker selv, er det ingen andre som kan måle seg med hunden i kampen om tittelen som «menneskets beste venn».