Hundevalper, hva mer kan man ønske seg?

Hvis det er én ting som er mer sjarmerende enn hunder, så er det hundevalper. De er utrolig lekne, sover masse, og er generelt utrolig søte. For hvem kan vel motstå de små nysgjerrige skapningene, med silkemyk pels og glitrende øyne?

Hunder blir kjønnsmodne et sted mellom 6 og 12 måneder, og tispene vil da få sin første løpetid, og vil fortsette å ha det én gang i halvåret. Når tispen har løpetid kan hun bli drektig, og dersom dette skjer vil hun gå drektig omkring 63 dager, før hun føder. Hvor mange valper hun kan få varierer veldig fra rase til rase. Større raser, som for eksempel golden retriever, får i gjennomsnitt rundt 7 valper, men det kan strekke seg helt opp mot 15, mens mindre raser, som for eksempel Shetland sheepdog, får i gjennomsnitt rundt 3 valper. Når valpene blir født er de blinde og døve, og fullstendig avhengige av moren sin. De bruker luktesansen til å finne morens patter, og søsknene dersom de blir separert. Valpens luktesans er faktisk fullstendig utviklet allerede ved fødselen, og det finnes ikke mye som er søtere enn å se de små skapningene bruke nesa til å finne hverandre, for deretter å krype tett inntil hverandre for varme og trygghet.

Følelsen av å få oppleve at ei tispe føder valper, kan vel kanskje sammenliknes med å vinne jackpoten når du spiller på online kasino. Tenk deg at du sitter og spiller på Unibet NO en fredagskveld, og plutselig skjer det, du har vunnet. Lysene på skjermen blinker, og du ser det utrolig store tallet med en hel rekke nuller. Da vil nok de fleste få en skikkelig lykkerus, du har tross alt nettopp blitt rik. i tillegg vil nok mange slite med å i det hele tatt kunne tro på det som har skjedd. Kan ikke dette knyttes opp mot en valpefødsel? For finnes det egentlig noe som er mer rørende, vakkert og utrolig enn å få privilegiet av å se nytt liv komme til verden? Selv etter valpene er født får eieren lov til å følge med mens de små nurkene vokser seg større. De utvikler seg utrolig fort, og man får som eier lov til å oppleve at valpene beveger seg rundt, åpner øyne og ører, og at de etterhvert også begynner å bjeffe, logre og leke. Det er en helt egen jackpot.

Fødselen av et valpekull er definitivt noe som burde oppleves av alle hundeelskere en eller annen gang i livet. Det er en helt unik opplevelse som varmer alles hjerter, og dersom du er så heldig å få dra til en oppdretter for å se på fødselen, så er det en helt gratis jackpot som vil forbli i hjertet ditt for alltid.